Зам.- кметът Крум Милев: Няма ненахранено дете в детските градини в Дупница
Зам.- кметът Крум Милев: Няма ненахранено дете в детските градини в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

„Доставките на храни в детските заведения винаги е било приоритет за общината, независимо от затрудненото финансово положение. Регулярно има плащания, закъснения има, но къде няма такива проблеми. Разговаряхме сутринта с директорите и само от една-две детски градини казаха, че до утре привърша млякото. От вчера се извършват доставки, което ще продължи и днес, и утре. Мога да ви кажа, че нито един директор не се е обадил, за да каже, че има недостиг на хранителни продукти. Няма ненахранено дете и ви гарантирам, че няма и да има. Още повече, че има стандарти, които се спазват и са задължителни, за което има постоянно проверки. А този, който ви е дал информацията, да си следи спазването на Наредба 9, а да остави общината да следи дали се изпълняват доставките", коментира зам.- кметът на община Дупница Крум Милев, по повод изказването на съветникът Първан Дангов, че в детските градини в Дупница нямат доставки на храна.
Детските градини сами проведоха процедурите по избор на доставчик. Разговарял съм с представител на фирмата и получих потвърждение, че заявките, които се правят всяка седмица се изпълняват, допълни Милев.
Зам.- кметът отбеляза, че в Община Дупница се плащат едни от най-ниските такси за храноден - 1,80 лв. на ден за дете. Отпадна и твърдата месечна такса.
"На няколко съвещания, директори на детски заведения са поставяли въпроса пред нас, че искат повишаване на таксите, но кметът на Общината Методи Чимев бе категоричен, че това няма да стане, защото хората нямат пари. Затова, в новия проекто-бюджет сме заложили по-висока сума, за да се подобри храненето. Ще бъде за сметка на общината, а не на децата и родителите", заключи Крум Милев.