Загуби в 8- мия кръг на ЮЗ В група за Велбъжд и Германея
Загуби в 8- мия кръг на ЮЗ В група за Велбъжд и Германея / Дарик Нюз,архив

"Велбъжд" и "Германея" загубиха срещите си от 8- мия кръг в ЮЗ В група. Кюстендилци не успяха в задачата си да спечелят поне точка от гостуването си на "Пирин" в Гоце Делчев, отстъпвайки с минималното 1:0. Единственото попадение в мача вкара завърналият се наскоро в отбора от "Места"- Хаджидимово- Радослав Моллов, в 45-ата минута.

" Първо имаше 100% дузпа за нас. Така подкосиха Александър Димитров, че се чу чак в Банско. Последва контраатака и ни вкараха гол в края на полувремето, а през втората част футбол почти не се игра ", коментираха от щаба на" Велбъжд ". 
"Германея" претърпя домакинска загуба от един от лидерите в класирането "Оборище"- Панагюрище с 0:2. Гостите доминираха през първото полувреме и Георги Какалов се записа в 31-ата минута. През второто полувреме, по- добрият тим бе този на домакините, но футболистите на "Германея" не можаха да отбележат гол и в 90-ата минута Георги Нетов се разписа за 0:2.
Другите резултати: "Миньор"- "Спортист" 4:0; "Струмска слава"- "Сливнишки герой" 0:3; "Места"- "Рилски спортист" 3:1; "Беласица"- "Вихрен" 1:0; "Чепинец"- "Балкан" Варвара 2:1; "Витоша" Бистрица- "Конелиано" 4:1.
Лидер в класирането на ЮЗ В група е отборът на "Оборище" с 19 т., следван от "Сливнишки герой" с 17 и мач по- малко и "Пирин"- Гоце Делчев също със 17 т.
"Велбъжд" заема 8- мо място в класирането с 11 точки. "Германея" остава на предпоследното 15- то място, с 4 т.