Възрастен мъж в критично състояние след пожар
Възрастен мъж в критично състояние след пожар / netinfo

  87-годишен жител на с. Таваличево е в критично състояние с 90% изгаряния  на тялото след пожар в селото. Настанен е в кюстендилската болница "д-р Никола Василиев". Огънят се е развил в местността Нефтенски път, съобщават от Областна дирекция "Полиция". 

   22-годишен мъж от с. Дяково е задържан в РПУ- Дупница за причиняване на умишлен пожар в землището на селото. Огънят се е развил върху площ от 7 дка в близост до горски масив. Огнеборците са предотвратили запалването на гората.  В хода на разследването е установено, че 22-годишният мъж в последните 3 дена е причинил 2 умишлени пожара, чрез запалването на сухи треви и храсти. Той ще остане в ареста 24 часа. В землището на с. Слатино, общ. Бобошево, 79 годишен мъж също е причинил пожар в сухи треви и отпадъци, който се е развил върху площ от 20 дка. Огнеборците от гр. Рила са потушили пожара и не са допуснали огънят да нанесе материални щети.

   Комисар Гроздан Христов, директор на Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"  оцени противопожарната обстановка в Кюстендилска област като тревожна. За последните 5 дена в областта са причинени 41 пожара поради небрежно боравене с открит огън. Той е разпоредил обходни дежурства на целия състав на ОДПБЗН – Кюстендил,  в почивните дни в населените места с многокнратни паления. Законът предвижда за причинителите на такива пожари глоба до 2000 лв.