Всички 35 лични лекари в Дупница днес затвориха кабинетите си
Всички 35 лични лекари в Дупница днес затвориха кабинетите си / Маргарита Петрова,Дарик радио

Всички общопрактитуващи лекари в Дупница стачкуват ефективно днес.На практика днес ще бъде публикуван служебният рамков договор, с който общопрактикуващите лекари не са съгласни. „Той не е между две страни" заяви д-р Силвия Стефанова, зам.председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Кюстендил.

Всички 35 лични лекари в Дупница днес затвориха кабинетите си
netinfo

 

 

 


„Нашият протест не е за пари. Ние изчерпахме всички възможни начини за комуникация със МЗ и НЗОК. Надяваме се още днес да се случи нещо, но нямаме надежда, че касата ще оттегли служебният рамков договор и ще започнем диалог" заяви д-р Стефанова. Тя допълни, че ако това не се случи най-вероятно протеста ще продължи и утре, така, че пациентите трябва да са готови, че и утре техните лични лекари няма да са на разположение. Неотложното звено, което се намира в общинската болница ще работи и там ще се преглеждат пациенти за времето на протеста, като има педиатър и терапевт.
„Причините не са финансови, ние не искаме пари, искаме да имаме време за пациентите, а не да сме администратори" коментираха лекарите.
Те допълниха, че е нагло от страна на министъра на здравеопазването да обяснява, че всеки пациент ще получи по едно направление месечно, тъй като реално няма средства за това. Чрез наредбите от МЗ се ограничава възможността да се лекуват адекватно пациентите. Джипитата не са съгласни и с вменяването на нови, немедицински задължения.

 

Всички 35 лични лекари в Дупница днес затвориха кабинетите си
netinfo