Волен Сидеров: Турция има стратегия - във всеки български град да цъфне минаре
Волен Сидеров: Турция има стратегия - във всеки български град да цъфне минаре / Влади Владимиров

Лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров бе на протест в Кюстендил срещу претенциите на Мюсюлманското изповедание в България срещу имоти в Кюстендил и Дупница.

"Ние се ангажираме като националистическа партия, която винаги е била срещу ислямизирането на България и то изкуствено, защото аз не знам в Кюстендил да живеят мюсюлмани. Мюфтийството иска тук да цъфне едно минаре, да започне да огласява със своя вой центъра на града, както в София, където се борим от години, и да се даде вид че Кюстендил е мюсюлмански град. Това е стратегия на Турция. Българското мюфтийство е на издръжка и пряко подчинение на турската държавна служба и получава инструкции от там. Турската стратегия е във всеки български град да цъфне минаре, да се покаже че България е мюсюлманска държава, след това ще започнат искания за промяна на конституцията, официален език да не е само българския, а и турския и да станем дуалистична държава, федеративна държава. Ние няма как да си мълчим и да го допуснем. Тук са нашите юристи от ПГ Атака, те ще влязат в залата и ще се запознаят с подробностите по делото, ще бъдат полезни с опита и квалификацията си", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Заедно със Сидеров бе почти цялото ръководство на партията.

Волен Сидеров: Турция има стратегия - във всеки български град да цъфне минаре
netinfo

Стотици членове и симпатизанти на партията подкрепиха протеста пред Съдебната палата в Кюстендил.

Волен Сидеров: Турция има стратегия - във всеки български град да цъфне минаре
netinfo

Относно присъствието на протеста на досегашни депутати от ПП ГЕРБ и кметовете на Кюстендил и Дупница, Сидеров коментира:

"Може би представителите на ГЕРБ са се събудили от сън. Същите гербери в парламента отхвърлиха предложенията ни за Закон за българския език и да не се говори на турски, действаха като придатък на ДПС. Що за демагогия, предизборно и демагогско е поведението им. Те трябва да се разобличават като псевдопатриоти".

Волен Сидеров: Турция има стратегия - във всеки български град да цъфне минаре
netinfo

"Атака" ще участва сама на изборите за 42 Народно събрание.

Според лидерът на "Атака", прокуратурата трябва да потърси отговорност не само на Мирослав Найденов, но и на други министри от правителството на Бойко Борисов, като Вежди Рашидов. "Имаме данни за стотици милиони, които са насочени към фирмата на сина му", каза Сидеров. Той настоя Служебното правителство да изнесе цялата истина за правителството на ГЕРБ. Утре "Атака" организира митинг пред Министерски съвет.