Васил Русаков, Калин Гелев, Славчо Коларски
Васил Русаков, Калин Гелев, Славчо Коларски / Дарик- Кюстендил, архив
Връщане в Трета Югозападна лига още от следващия сезон е целта поставена от ръководството на ФК „Велбъжд” пред новия старши треньор Йордан Златев и футболистите. 

„Ще има оспорвани мачове, наблюдавал съм повечето отбори в групата и за някои села ще е празник, все пак „Велбъжд”, може би ще играе с тях на 100 години веднъж”, заяви пред Дарик президентът на клуба Васил Русаков.

„Йордан Златев идва, защото никой от треньорите в школата не се съгласи да стане треньор на мъжкия тим. Футболисти на клуба са, учат в НСА и накрая няма на кой да разчиташ. Все още не е ясно и кои треньори, кои отбори ще водят в школата? Може би ще има размествания, да е за добро. Ще ги призова за повече работа. Доста средства се хвърлят, деца във Футбол 7, 9 и 11, ходим на София и накрая няма футболисти за мъжкия отбор, дори за старша възраст”, коментира Русаков.
Той сподели, че му е станало много болно, когато разбрал, че 17- годишни футболисти на клуба, в които е инвестирано, отказват да играят за мъжкия тим, а отиват на проби в „Марек”, за да играят в Елитната юношеска група до  17 години.

Не знам защо е толкова голяма злобата към Велбъжд? Този отбор не е мой, нито е на някои от предишните президенти. По принуда съм президент и от доста време помагам, от 2000- та година. Преди говореха, че съм тук, защото сина ми играе, племенника ми, сега няма никой и пак помагам, да има нещо. Не знам, защо е тази злоба?  Обадили сме се на много бивши футболисти, преминали през  школата на клуба и да не искат да играят за „Велбъжд”, за мен е доста странно?!”, заключи Васил Русаков.
 
 
Дарик- Кюстендил