/ ThinkStock/Getty Images
В Община Дупница стартира 8-мата кампания за финансиране на "инвитро" процедури. От понеделник до 17 септември, двойките с репродуктивни проблеми ще могат да разчитат на финансова помощ на стойност до 2000 лв.

10 момчета и момичета от Община Дупница ще получат стипендии тази година

За целта в общинския бюджет са заложени 26 000 лв. Критериите, на които трябва да отговарят семействата, са регламентирани в правилник, приет от Общинския съвет (достъпен на сайта на Община Дупница - dupnitsa.bg).

Дупница е една от първите 5 общини в България, която въвежда практика да подпомага двойки. Това става в края на 2011 година с встъпването в длъжност на инж Методи Чимев.

В рамките на 2019 г. са предвидени 18 различни събития за учениците в Дупница

"Много от двойките се отказват от "инвитро" процедурите заради финансови трудности, а други разчитат на кредити, за да си позволят скъпоструващите изследвания. Затова не само продължаваме с подпомагането, но и завишихме малко парите за двойките.

Обръщам отново внимание, че обработката на документите се извършва при строга конфиденциалност, така че семействата да не се притесняват да подават документи.

Община Дупница приема документи за стипендии на даровити деца

Излишно е да казвам, че ако има повече одобрени кандидати, с което сумата ще бъде надхвърлена, ще бъдат предприети съответните действия в бюджета, за да помогнем на всеки. Това е въпрос без коментар", коментира инж.Чимев.

Над 30 са досега бебетата на Дупница, които са се появили на бял свят с финансовата помощ на Общината. Повече информация, кандидатите могат да получат на тел: 0701/ 5-92-95.