Трекляно остана без автобус за връзка с Кюстендил днес, няма субсидии
Трекляно остана без автобус за връзка с Кюстендил днес, няма субсидии / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Автобусите от Кюстендил за Трекляно днес не пътуваха по линията, заради липса на държавна субсидия и финансиране на фирмата- превозвач. Автобусите тръгват в 06, 30 ч. и в 15, 00 ч. от Кюстендил. От утре обслужването на линията се поема от нова фирма, с която в момента сключваме договори, каза за Дарик кметът на община Трекляно Радко Петрунов. Той благодари за съдействието на зам.- кмета на община Кюстендил Надя Каратова и отговарящата за транспорта Зоя Алексова, защото община Кюстендил сключва договора за обслужване на линията. Петрунов запозна с проблема и депутата Мая Манолова.
"Диалога между централната и местната власт не е бил на ниво и "сметката" я плащат хората. С този проблем бях запозната и по време на предизборната кампания, като информирах служебния министър на транспорта, но не е разрешен. Разговарях и с министър Папазов. Той обеща да осигури средства за последните три месеца. Сега борбата е за настоящия период, в който Трекляно можеше да остане без транспорт", коментира депутатът Мая Манолова.
Община Трекляно не е получила нито лев държавна субсидия за автобусните си линии през тази година, това са около 15 000 лв. на година. На този етап няма проблем с другата важна за местното население линия, която свързва Трекляно със Земен. По нея автобусите пътуват- сряда, събота и неделя.