протест
протест / netinfo
Над 50 служители на затвора в Бобов дол, „Съдебна охрана”- Кюстендил и Дупница и „Арести” Кюстендил, се събраха за втори път днес на протест пред Съдебна палата- Кюстендил.

протест
netinfo



„Нашите искания не са се променили, ние искаме да получаваме заплати, които да отговарят на статута ни и да се приравнят средствата за специфична условия на труд с тези на МВР. В момента разликата между нашите заплати и тези на МВР са с около 200 лв. разлика . Също така искаме и допълнителни 350 бройки за главна дирекция „Охрана” , заяви председателят на синдикат „Охрана”- Кюстендил Иво Атанасов.
На 24 февруари се очаква да има национален протест пред Министерство на правосъдието.

протест
netinfo



„Досега преговорите водят само до печелене на време от страна на Министерството на правосъдието.Те само ни обещават, че нещата ще се променят, но нищо не се случва. Ние останахме излъгани и разочаровани. Вече е въпрос на чест за нас да си отстояваме исканията и правата си. Необходими са и още служители, за да може охраната на затворите да се осъществява нормално”, каза Георги Стоянов, председател на синдиката на служителите в затворите в България и член на  УС.