Събират се пари за лечението на Йордана, на 1 г. и 9 месеца от Радомир

/ фейсбук
Спешна кампания за лечението на Йордана - момиченце на 1 година и 9 месеца от Радомир започна нейното семейство. Необходимата сума е 617 000 лв.

Йордана
фейсбук

Дани е на 1 г. и 9 м. и е родена с изключително рядката диагноза - Проксимален бедрен дефицит. Изразява се с деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което едното ѝ краче е по-късо от другото с 5 см.

Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата. Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният капацитет по детска ортопедия д-р Дрор Пейли от институт Сейнт Мери, Флорида, САЩ, се съгласи да проведе лечението.

„Д-р Пейли дава гаранция, че с няколко операции направени там Дани ще може да ходи. Първата от операциите е най-сложна, с нея ще се коригира деформацията и ще бъде направена реконструкция на бедрената кост.

Така наречената Супер Хип Процедура се прави успешно повече от 10 год. в институт Сейнт Мери и са излекувани много деца. Сумата, необходима за тази операция, е 184 744 щатски долара.

Според докторът, първата от операциите трябва да бъде извършена след 3 месеца- когато Дани навърши 2 годинки. След като крачето се стабилизира, той планира втора операция и удължаване с 5 см., като за нея ще бъдат необходими още 176 498 щатски долара. 

Аз съм майка  на едно прекрасно и слънчево момиченце. Обръщам се с молба към Вас, непознати хора, подкрепете детето ми в предстоящата трудна битка! На Дани ѝ предстоят години лечение, съпроводено с тежки, болезнени операции и дълъг период на рехабилитация и възстановяване. 

Искрено се надявам, че с общи усилия сумата ще бъде събрана и детенцето ми ще може да ходи, да играе, да тича и танцува като всяко друго дете. Искам да благодаря от цялото си майчино сърце на всички, които ни подкрепят! Вярвам, че всички заедно можем да помогнем на Дани да ходи и да има две еднакви крачета“, разказа пред Дарик майката Кристина Славчова. 
 
Дарителска сметка в лева:
Обединена Българска Банка
IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Йордана Слави Йорданова
Можете да следите кампанията на фейсбук страницата 
Да помогнем на Йордана да ходи