Прегледи по нов метод за лечение на разширени вени по краката в Кюстендил
Прегледи по нов метод за лечение на разширени вени по краката в Кюстендил / Влади Владимиров
Над 300 души са проявили интерес да бъдат прегледани безплатно, с модерен ултразвуков доплер, за диагностика на разширени вени и на съдови и артериални заболявания. Събота и днес в неделя, ще бъдат прегледани около 60 от тях, защото процедурата  трае около 20 минути. Останалите пациенти ще могат да се прегледат в Медицински център „Епика”- София. Обсъжда се вариант за втора кампания в Кюстендил през февруари или март 2018 г.  
Община Кюстендил организира  безплатни прегледи  в парк хотел „Кюстендил”, по инициатива на кметът Петър Паунов. Той присъства днес на презентацията "Склеротерапия под ултразвуков контрол". Присъстващите пациенти можеха и да задават директно въпроси на един от специалистите д- р Димитров. Представен бе метод за лечение, който се определя като най-добър съвременен и неоперативен за лечение на всички стадии на венозни заболявания. 

Прегледи по нов метод за лечение на разширени вени по краката в Кюстендил
Влади Владимиров

Лекарите от Медицински център "ЕПИКА" - София работят заедно със световноизвестния израелски лекар д-р Яир Галили, който преглежда и лекува с метода "Склеротерапия под ултразвуков контрол" вече 7 години пациенти от България, Европа и САЩ.

„Ултразвуковият доплер дава възможност не се само да се визуализират вените, а и да се открият увредените клапани, които нарушават кръвоснабдяването. Ако не ги затворим тези клапани, не сме излекували и вените. Затова и при досегашното оперативно лечение, болестта рецидивира, след 5- 6 години, защото причинителят остава”, коментира д- р Димитров.

Прегледи по нов метод за лечение на разширени вени по краката в Кюстендил
Влади Владимиров

Новаторският метод на лечение е чрез инжектиране на разпенено вещество. Веднъж влязло в контакт с кръвоносните съдове, то предизвиква мигновенна реакция на стесняване. Процесът предизвиква прилепване на стените на вената. Интервенцията се осъществява под лекарско наблюдение с ултразвуков апарат, който позволява да се определи с точност мястото на болната вътрешна вена, невидима с просто око. Кръвотокът от нефункциониращите вени на краката се насочва към функциониращите и така се намалява налягането в тъканите на краката, пише брошурата, която презентира метода на д- р Галили.
 
Дарик- Кюстендил