Стадион Осогово с нова писта, седалки, осветление и още едно игрище?
Стадион Осогово с нова писта, седалки, осветление и още едно игрище? / Влади Владимиров

Финансиране по проект за ремонт  и строителство на спортен комплекс "Осогово" за 1,8 млн. лв. от Министерството на физическото възпитание и спорта очаква община Кюстендил.

"Министър Нейков е запознат с нашата база, но като показахме снимки и проекта остана възхитен, като обеща подкрепа. Заедно със зам.-кметът Виктор Янев бяхме на среща с него. Имаме идея да го поканим да открие следващия месец едно ново спортно съоръжение, което ще запазим като малка изненада", каза директорът на ОП "Спортни имоти и съоръжения" Васил Гиков.

Проектът предвижда изграждане на нова лекоатлетическа писта, по изисквания на федерацията; поставяне на седалки с облегалки на футболния стадион; направата на ново футболно игрище- многофункционално, с изкуствена настилка и възможности за дисциплините по хвърляния в леката атлетика; ремонт на закритата лекоатлетическа писта, която единствена в България има дължина 120 м; поставяне на осветление на футболния терен.

"Следващата ни крачка ще бъде да лицензираме стадиона по изискванията на УЕФА. Убеден съм, че тогава от БФС ще погледнат към Кюстендил, за провеждане на срещи на националните отбори, в различните възрасти и контролни срещи с отборите на съседни държави", коментира кметът Петър Паунов. Той допълни, че ще бъдат направени  в града още пет игрища с изкуствено покритие. "Като добавим и новата леглова база от бъдещия балнеоложки и здравен център ще можем да предоставим условия за пълноценна подготовка на пет европейски отбора", коментира кметът Паунов.