Средно на мач, по селските терени падат по над 4 гола. Иво Соколов е голмайстор с 23
Средно на мач, по селските терени падат по над 4 гола. Иво Соколов е голмайстор с 23 / Дарик-Кюстендил,архив

851 са отбелязаните голове по селските терени в Кюстендилска област, през изминалото първенство, което прави 4.17 гола средно на мач и е показател за добра резултатност, отчитат от БФС- Кюстендил. В група „Осогово" този показател е 4.40 гола, а в група „Рила" 3.75. „Устойчивостта му, подържана и през минали периоди, говори, че се играе приличен футбол, с балансирани защита и нападение, и огромни разлики в резултатите от рода на 8 - 10 гола се срещат много рядко", пише в анализа си председателят на Областната съдийска комисия и методист към БФС Огнян Пешев.
В група „Осогово" най- съществен принос за добрата резултатност има отборът на ФК „Кюстендил", с 98 отбелязани гола. Втори са Жабокрът с 68 гола, които са трети в класирането, а вторият- Нов чифлик е трети по резултатност, с 64 вкарани гола. На другият полюс са нападението на Граница с 18 отбелязани гола, Багренци с 24 и Слокощица с 35 гола. Най-стабилна е била защитата на „Кюстендил", със само 10 допуснати гола, следват Нов чифлик с 24 и четвъртият Лозно с 34 допуснати гола.

Средно на мач, по селските терени падат по над 4 гола. Иво Соколов е голмайстор с 23
netinfo

Голмайстор на група „Осогово" е Иво Соколов от отбора на Ваксево, с 23 точни попадения, следван от Дейвид Кр. Маренски от Жабокрът и Слокощица с 18 гола и Огнян Пламъков Огнянов от Търновлаг и Вилизар Стефанов Захариев от Слокощица и Лозно, с по 15 гола. Сред голмайсторите, с 12 попадения се нарежда и защитникът на ФК „Кюстендил" Ивайло Каменов Иванов, който е и голмайстор на отбора.
В ОФГ"Рила" също няма двуцифрени резултати, а най-често срещаните са 2 - 1 и 2 - 0 , както и 1 - 0 , 0 - 0 и 3 - 1. Най-много голове са отбелязали първенецът на групата Кочериново- 51 гола, вторият Сапарево- с 44 и следващите три отбора в класирането, а и най-сериозни опоненти на първите два тима, а именно- Бобошево, Джерман и Яхиново, с по 39 попадения. Най- слаби реализатори са нападателите на Боровец с 12 гола, Рила 16 и Овчарци с 21.

Средно на мач, по селските терени падат по над 4 гола. Иво Соколов е голмайстор с 23
netinfo

Защитата на третият в класирането Бобошево е била най-непробиваема и е допуснала само 16 гола през изминалото първенство, следват Кочериново със 17 и Яхиново с 19, а най- уязвими са били Боровец- с 57, Ресилово с 51 и Овчарци с 41 допуснати гола в своята врата. Голмайстори на групата са Васил Десподов от Кочериново и Марио Златанов от Сапарево, с по 12 отбелязани гола, следват Радостин Димкин с 11 и Борислав Борисов с 10, и двамата от Яхиново, и Виктор Ценов от Бобошево с 9 гола.