Спортист №1 на Кюстендил за 2010 г. Емилиян Тодоров се възстановява успешно след ПТП
Спортист №1 на Кюстендил за 2010 г. Емилиян Тодоров се възстановява успешно след ПТП / Дарик- Кюстендил,архив

Успешно протича възстановяването на Спортист №1 на Кюстендил за 2010 г. Емилиян Тодоров. Той пострада при пътен инцидент през изминалия уикенд, на ул. "Петър Ников". Тодоров пада от своя мотор, в опит за избегне удар в лек автомобил, управляван от 72-годишен мъж, който потегля от място, без да пропусне мотоциклета движещ се зад него.

Състезателят по борба от клуб "Васил и Георги Илиеви" е настанен във ВМА, където му е направена сполучлива операция на шиен прешлен. Той има пукнати ребра и фрактура на крайник, като специалистите казват, че живота му е вън от опасност, благодарение и на това, че е спортист и има здрава физика.


Приятели и съотборници са посетили Емилиян Тодоров в болницата вчера, за да го поздравят за рождения му ден. Главният треньор на клуба Валери Райчев му желае бързо възстановяване и да се завърне в залата на стадион "Осогово".

Екипът на Дарик-Кюстендил пожелава здраве, сили и кураж на многократния републикански шампион на България и бивш национален състезател Емилиян Тодоров.