Спорт за децата през лятото организира община Кюстендил
Спорт за децата през лятото организира община Кюстендил / netinfo

Община Кюстендил съвместно със спортните клубове организира спортни занимания за лятната ваканция. Изготвен е график, който включва инициативи по различни видове спорт за учениците, които не практикуват редовно съответния спорт. Програмата е за месеците юли и август, за лека атлетика, тенис на маса, волейбол, баскетбол, карате, фитнес и културизъм.

Заниманията ще се провеждат под ръководството на учителят за извънкласни спортни занимания г-жа Офелия Димова, която е завършила НСА и притежава необходимата професионална квалификация. Обучението по тенис  и плуване ще се провежда от специалисти по съответния вид спорт.

Направен е и график на заниманията за спорт по избор  - всеки ден от 9,00 до 10,00 часа и от 16,00 до 17,00 часа. Място на провеждане - спортен комплекс "Осогово" (спортни игри, лекоатлетически занимания, джудо, самбо, сумо и др.), лесопарк "Хисарлъка" (туризъм, различни игри на открито), площадки за тенис на корт на ул. "Жан Жорес", спортен комплекс "ЗОНА спорт" (плуване).

Всички заниманията са безплатни, с изключение на тези по плуване, където се заплаща преференциална такса съгласно договорка със собственика на спортния комплекс "ЗОНА спорт".