Откриха части от крадени коли в автоморга в Кюстендилско, съобщиха от МВР.

МВР

В рамките на акцията екипи на ГД “Национална полиция“, ОД на МВР-Кюстендил и служители от Инспекцията по труда и РИОСВ, предприели проверка на автоморга в село от община Бобов дол и установили наличието на множество купета и двигатели със заличени серийни номера, както и агрегати и части от автомобили, предимно японско производство в периода 2018-2021 г.

Задържаха мъж за кражба на кола, открита разфасована в Кюстендилско

В процеса на работа е било изяснено, че един от разглобените автомобили, с дата на първа регистрация 23 юни 2021 г. и собственост на македонски гражданин, е бил противозаконно отнет на 16 януари тази година от курорта Боровец.

МВР

За срок до 24 часа е бил задържан управителят на автоморгата, попадал в полезрението на полицията при разследването и на други противозаконни деяния. Повдигнато му е обвинение, наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

МВР

По случая се води разследване, като работата по него продължава с оглед идентификацията и на останалите авточасти, открити в обекта. По време на операцията служителите на  Инспекция по труда и РИОСВ са съставили актове за установените административни нарушения.

Материалите са докладвани в прокуратурата.