Служители на Областна управа и деца чистиха Колушко дере
Служители на Областна управа и деца чистиха Колушко дере / Областна управа

Служители от областна администрация Кюстендил  и около 30  доброволци от ЕГ "Д-р Петър Берон" и ПГИМ „Йордан Захариев" се включиха активно в инициативата  на една от националните телевизии „Да почистим България за един ден".

Почистването започна  от южната част на „Колушко дере" в Кюстендил, което беше благоустроено  през 2004 г. по проект на Областна администрация. Тази паркова територия е подход към националния архитектурен паметник,  средновековната черква „Св. Георги", в комплекс с бивше килийно училище - настояща музейна сграда и културно-информационен център и църковен парк.

Служители на Областна управа и деца чистиха Колушко дере
netinfo

"Акцията на Областна администрация съчетава мотото „Да почистим България за един ден"  с „Вяра, надежда и любов" - да вложим желание, вяра и любов в усилията ни за  постигане на надеждата ни за по-съвършена хармония, естетична и чиста  околна среда, което е и част от общия стремеж за постигане на по-качествен социално-икономически живот. Предвижда се до 22 април- официалният ден на кампанията да се проведат поредица от инициативи във всички общини от област Кюстендил", съобщават от Областна управа.