Силно кюстендилско участие на турнир за ансамбли
Силно кюстендилско участие на турнир за ансамбли / Личен архив

Ансамблите на "Велбъжд"- Кюстендил се представиха успешно на турнира по художествена гимнастика, организират от "Тракия елит" в Пловдив. Девойките старша възраст се класираха на 4- то място, като останаха само на две десети от бронзовия медал. Те изпълниха съчетание с 3 топки и 2 ленти, в състав: Андреа Карамфилова, Михаела Георгиева, Снежана Митова, Гергана Котларска, Илиана Гаминчева, с треньор Габриела Бурназка.
Ансамбълът- девойки младша възраст също игра много силно и се класира на 7- мо място от 15 отбора, като изпълни съчетание с бухалки. Състав: Ина Йорданова, Йоанна Валериева, Мира Христова, Десислава Георгиева и Ивайла Керемидарска, с треньор Валя Машова. Любопитното тук е, че турнира спечели ансамбълът на "Левски Триадица", в чийто състав са две кюстендилки, национални състезателки, които се подготвяха до момента от Валя Машова във "Велбъжд"- Вая Драганова и Биляна Везирска. На второ място се класира ансамбълът на "Левски", за който играе вече друга гимнастичка от Кюстендил- Леонор Божанова.
"Много се радвам за момичетата. Важно е децата да се развиват, разделихме се приятелски. Пожелавам им успех", каза за Дарик президентът на СКГ "Велбъжд" Валя Машова.
Ансамблите са в подготовка за Държавното първенство, което ще се проведе от 8- 11 ноември. "Велбъжд" подготвя и ансамбъл- жени.