С проект за интегриран градски транспорт община Дупница ще решава инфраструктурни проблеми
С проект за интегриран градски транспорт община Дупница ще решава инфраструктурни проблеми / Маргарита Петрова,Дарик
Комисията за защита на конкуренцията отхвърли като неоснователна жалбата на "Български енергийни партньори" ЕООД срещу поръчката на Община Дупница за изпълнение и инженеринг на проекта "Интегриран градски транспорт".

Проектът включва ремонт и изграждане на нова улична мрежа, полагане на тротоарни настилки, изграждане на светофарна уредба, 13 нови автобусни спирки, сервизна база за автобусите по новата линия 5 и други, като това е един от най-мащабните проекти, с който ще бъде подобрена инфраструктурата на града в някои от най-лошите райони и улици.

Фирмата трябва да заплати и направените разноски в размер на 1000 лева по производството. Пред КЗК същата фирма искаше и мярка "временно спиране", но отново получи отказ и обжалва в съда.

На първа инстанция - Върховен административен съд отхвърли мотивите им, но сега фирмата обжалва отново на последна инстанция решението на КЗК да не спре изпълнението.

Жалбите от тази компания досега забавяха проекта, но с решението на КЗК 212/22.02.2018 година, процедурата по реализацията на проекта продължава.
Община Дупница