Пътят Кюстендил-София е награпен в Конявската планина за по-голяма безопасност
Пътят Кюстендил-София е награпен в Конявската планина за по-голяма безопасност / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Напречно награпяване на пътната настилка с пътна фреза, на ивици групирани по четири, през 1 м бе извършено от Областно пътно управление на пътя Кюстендил-София в Конявската планина, между селата Коняво и Цървеняно.

Целта е повишаване на сцеплението и подобряване на условията за по-безопасно движение по участъка през есенно-зимния период, информират за Дарик Кюстендил от Агенция "Пътна инфраструктура". Участъкът е сигнализиран с необходимата вертикална сигнализация.

Пътят Кюстендил-София е награпен в Конявската планина за по-голяма безопасност
netinfo

Рехабилитацията на път I-6 - Граница Македония - Гърляно - о.п.Кюстендил - Радомир - Перник - София, от км 34+385 до км 44+303 /през Конявска планина/, е изпълнявана по „Транзитни пътища IV". Рехабилитацията е спряна през август 2009 г. Участъкът остава недовършен без положен износващ пласт от плътен асфалтобетон.

Участъкът от път I-6 - от км 34+385 до км 67+300, е включен в приоритетния списък с пътни отсечки, които да бъдат финансирани през следващия програмен период от ОП „Региони в растеж" 2014-2020 г.", са казва в писмения отговор на въпрос на Дарик до пътната агенция.

От АПИ отказаха разрешение за интервю с директора на Областно пътно управление Юлияна Божилова. Лаконичният коментар на пресцентъра бе: "На този етап запис е невъзможно да бъде направен".