/ netinfo
Удължава се срока за избор на управител на общинската болница в Дупница. При липса на кандидати, конкурсът не се прекратява, а се удължава срока за прием на документи.

Очаква се ОбС да вземе решение за това на заседанието на 26 януари, като срокът ще започне да тече след публикуване на обявата, в края на месеца. Кандидатите ще имат 15 календарни дни, за да подават заявление за участие. Договорът на доц. Недин за управление на болницата е до 9 февруари.

Насрочиха поредния конкурс за управител на дупнишката болница

Председателят на ОС Емил Гущеров изрази притеснения от липсата на кадри и факта, че голяма част от лекарите са в пенсионна възраст и в близките години това ще проличи осезаемо. 

Гущеров коментира още, че не са спирали работа в посока за разкриване на колеж или друг вид учебно заведение, чрез откриването, на което да се обезпечи с кадри здравеопазването в града. „Нещата обаче стават трудно и бавно“, коментира председателят на ОбС. Той призова политиците да работят заедно в тази кауза, тъй като тя е важна за община Дупница.

ОбС Дупница прекрати конкурса за управител на болницата, но не обяви нов

По отношение на провеждането на реформи в общинската болница и конкретно понижаване на нивата на две отделения, Емил Гущеров коментира, че те са гласували подготвения от група общински съветници доклад с предлаганите мерки, но решението може да бъде преразгледано, след като промяната ще доведе до намаляване на приходите, каза Гущеров посочвайки АГ отделението, за което завеждащ - отделение д-р Попов заяви, че всъщност е на печалба и не носи загуби. 

Общинската болница в Дупница отново остава без управител

Гущеров покани на среща управителят на лечебното заведение, както и завеждащ отделенията, за да обсъдят мерките за излизане от това състояние.

На предстоящата сесия на ОбС на 26 януари клетва ще трябва да положи нов съветник, който да замени д-р Матей Попниколов. Най-вероятно това е бившият кмет на с. Самораново Борислав Костадинов, който е следващ в листата на ГЕРБ.
Дарик- Кюстендил