прокуристът Мария Иванова
прокуристът Мария Иванова / netinfo
ОбС-Дупница избра прокурист на общинската болница в Дупница. Това е Мария Иванова, която ще съвместява длъжността с още четири позиции, които заема. Тя е административен директор на болница „Св. Анна“, както и външен експерт в други три болници, две от тях извън София.

Други предложения за прокурист липсваха, въпреки, че отлагането на избора преди около две седмици беше именно, за да има повече кандидати. На тази сесия, предишния кандидат въобще не беше обсъждан, Александър Иванов не присъства в залата.

Д-р Пламен Соколов посочи, че една от най-важните задачи е да се извади частният интерес извън пределите на общинската болница. „В болницата има тежко преплитане на частно и лично“ каза Соколов.

Председателят на Икономическа комисия Костадин Костадинов заяви, че прокуриста ще трябва до сесията през януари да представи точни данни за състоянието на болницата, освен това, в малко по-дългосрочен план да се направи ясна статистика за приходите и разходите по отделения.

Георги Пехливански постави въпроса дали Иванова ще успее да се справи с многобройните си задължения. Тя обясни, че щом е подала документите си е преценила, че ще се справи. Председателят на ОбС Емил Гущеров допълни, че няма фиксирано работно време.