Пренебрегнаха Спортист №1 на Кюстендил за СП по борба в Москва, Емилиян Тодоров се пребори за титулярното място
Пренебрегнаха Спортист №1 на Кюстендил за СП по борба в Москва, Емилиян Тодоров се пребори за титулярното място / Влади Владимиров, архив

 Спортист №1 на Кюстендил за 2009 година Ралица Иванова бе извадена от националния отбор за Световното първенство по борба в Москва в последния момент. Иванова е на лагер и в момента в Банско, като цяло лято подготовката и бе насочена за най- важното състезание през годината.

"Симеон Щерев ми каза, че не съм в необходимата форма за световното първенство едва вчера, когато обявиха съставите. Явно ме пазят за Олимпиадата", каза за Дарик шампионката от Кюстендил. Ралица Иванова е амбицирана да продължи да тренира и да докаже мястото си в националния отбор.

Кюстендилско участие, от клуб "Васил и Георги Илиеви" на Световното първенство в Москва все пак ще има. Своя дебют ще направи бившият европейски вицешампион за юноши Емилиян Тодоров (до 66 кг), който през тази година мачка съперниците си в категорията, като стана и републикански шампион. Извън българския отбор е друг републикански шампион при класиците- Владислав Методиев?

Пренебрегнаха Спортист №1 на Кюстендил за СП по борба в Москва, Емилиян Тодоров се пребори за титулярното място
netinfo

Два-три медала е целта пред българския отбор за предстоящото Световно първенство от 6 до 12 септември в Москва. „Конкуренцията е изключително голяма и затова спечелването на 2-3 медала ще ни удовлетвори", заяви генералният секретар на БФБорба Валентин Савов.

Най-голямата ни надежда за титла Станка Златева в момента е във военна болница, където се възстановява от инфекция след ухапване от насекомо. До началото на Световното първенство тя ще бъде на антибиотици. „Надяваме се до нейния старт точно след седмица (10 септември) Златева да е в състояние да се бори", заяви личният й треньор Симеон Щерев.

Състави на българските отбори за Световното първенство по борба от 6 до 12 септември:

- класически стил -

55 кг: Венелин Венков

60 кг: Иво Ангелов

66 кг: Емилиян Тодоров

74 кг: Илиян Георгиев

84 кг: Христо Маринов

96 кг: Калоян Динчев

120кг: без български участник

- жени -

59 кг: Тайбе Юсеин

63 кг: Елина Васева

72 кг: Станка Златева

- свободен стил -

55 кг: Радослав Великов

60 кг: Анатолий Гуйдя

66 кг: Исмаил Реджеп

74 кг: Кирил Тезиев

84 кг: Михаил Ганев

96 кг: Любен Илиев

120кг: Димитър Кумчев

Класиците заминаха днес за Москва, а на 7-и ще пътуват останалите състезатели. Всеки ден от понеделник до неделя ще бъдат излъчвани призьорите в три категории