/ ThinkStock/Getty Images
Новият областен управител на област Кюстендил Катя Димитрова беше представена официално днес. Катя Димитрова /ИТН/ е юрист с дългогодишен опит като адвокат. Тя е от Дупница. Завършила е "Държавно управление и администрация" в Стопанската академия "Димитър Ценов" - Свищов и "Право" в Югозападния университет "Неофит Рилски" - Благоевград.

Димитрова е била и член на Районната избирателна комисия в Кюстендил.

Досегашният областен управител Александър Пандурски подари на приемащата поста днес Катя Димитрова комплект с химикали, "за да подписва с тях най-важните документи в името на гражданите на областта".

"Мандатът ми трябваше да бъде кратък, но се удължи, предвид обстановката в страната. Мисля, че като областен управител и аз, и екипът ми, както и цялата областна администрация, дадохме своя принос, за да бъдат постигнати най-важните задачи пред нас", каза още Пандурски.

"Промяната започна и тя ще става все по-осезаема. Съзнавам, че приемам пост, с който поемам и голяма лична отговорност. Във всичките си действия ще проявявам отговорност и справедливост, а основните приоритети в работата ми ще бъдат да защитавам законността и отстоявам справедливостта", каза Димитрова.

Тя съобщи, че предстои да проведе срещи с всички териториални звена на изпълнителната власт в региона, кметовете на деветте общини и кметствата в областта. "Целта ми е да изготвим планове, по които ще работим в бъдеще", посочи Димитрова.
БТА