Сблъсък извади Христо Пенов от челната тройка, картинг шампионата завърши в Кюстендил
Сблъсък извади Христо Пенов от челната тройка, картинг шампионата завърши в Кюстендил / netinfo
Кюстендилската картинг писта “Пауталия” бе домакин на 6- тия кръг от републиканския шампионат по картинг. Състезания имаше само в класовете Мини БГ и Мини, а надпревара в класовете Ротакс Макс и KZ нямаше, поради липса на пилоти. Никола Досев, Любомир Гърков и Юлиан Серафимов са шампионите на България по картинг в класовете съответно Мини Бг, Ротакс Макс и KZ, информира сайта clubs1.bg.
Единствено Никола Досев стана шампион Мини БГ по нормален начин. На пистата Пауталия той завърши 2-и, 3-и, 5-и и 3-и в проведените този уикенд 4 състезания и преди финалния кръг на 29 септември-1 октомври пак в Кюстендил е недостижим с аванс от 110 точки пред Юлиан Димитров. В последните 4 надпревари могат да бъдат спечелени максимум 100 точки.
Самият Димитров записа три 2-и и едно 4-о място и е на 2-о място в шампионата с 23 т. пред Слави Минков. Всички победи в този кръг взе Данислав Арсов, който със спечелените 100 т. излезе на 4-а позиция.
В останалите два класа - Ротакс Макс и KZ, обаче титлите се решиха, след като нито един пилот не участва и съответно никой не взе точки. Така първенец в първия е Любимир Гърков, а във втория Юлиан Серафимов. Пловдивчанинът има 54 точки пред Мартин Вълчанов при оставащи 2 състезания, а Серафимов 64 т. пред Станислав Атанасов.

Едва ли обаче някой би се радвал на такива титли. Заради неадекватното управление на федерацията в последните години, все повече наши пилоти отиват да карат в Румъния. Друга част предпочитат да участват в новосформираните Националния картинг серии или в шампионата на Картинг Клуб Плевен - "Мир и Дружба - Възраждането", където по думите на пилотите и техните бащи организацията е атмосферата за състезания са много по-добри - без скандали и кадруване, пише в сайта clubs1.bg.
Единствено интрига за шампионата има в клас Мини, където също се проведе кръг. В него две победи взе Димитър Иванов и преди последните 2 състезания се доближи на 30 точки от Александър Михайлов. Последният записа 2 втори места в Кюстендил. Два пъти на 3- то място финишира Мариян Бондиков, с което излезе на 3-та позиция в шампионата. 
 
Дарик- Кюстендил