Пет години и половина затвор и 25 000 лв. глоба постанови съда за Петър Бонев
Пет години и половина затвор и 25 000 лв. глоба постанови съда за Петър Бонев / netinfo

5 години и половина затвор и глоба от 25 000 лв., постанови Кюстендилският окръжен съд на Петър Бонев за притежание на хероин. Съдът го намери за виновен, за това че без надлежно разрешително е държал в пристройка, разположена до обитаваната от него къща високо рисково наркотично вещество с цел разпространение- близо 13 кг. хероин, на стойност 864 379 лв.

 Съдия Дияна Данаилова постанови времето под стража и домашен арест да се приспаднат от присъдата, като 2 дни от домашният арест да се счита за 1 ден лишаване от свобода. Припомняме, че Петър Бонев от 15 октомври 2007 г. до 14 април тази година е бил в следствения арест,а от тази дата до сега под домашен арест. Задържаният наркотик ще бъде унищожен, а след влизане на присъдата в сила лекият автомобил "Мерцедес", с който бе заловен Бонев да бъде върнат на собственика му Недялко Бонев.

 Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок в Софийският апелативен съд считано от днес. До влизането й в сила Петър Бонев ще остане под домашен арест.

 

Петър Бонев беше задържан през октомври 2007 г. с 13 кг хероин. Наркотиците бяха открити в сак, опаковани в 26 пакета.

Бонев бе обвинен за държане на наркотични вещества в особено големи размери, а предвиденото в закона наказание е от 5 до 15 години лишаване от свобода и глоба от 20 000 до 100 000 лв.