Отличен 5,50 за двама ученици от ПГИМ, с проект Всеки ден не е Великден - хуманният метод при отглеждане на птици
Отличен 5,50 за двама ученици от ПГИМ, с проект Всеки ден не е Великден - хуманният метод при отглеждане на птици / Дарик- Кюстендил

Учениците от ПГ по икономика и мениджмънт в Кюстендил Дона Дудушка и Денис Милчев получиха отлична оценка - 5,50 от 12-то Национално състезание по природни науки и екология, което се проведе в Бургас. Учениците от 12 "г" клас се представиха с проект "Всеки ден не е Великден - хуманният метод при отглеждане на птици", с ръководител Силвия Петрова.

"Осъществявайки дейностите по проекта, ние се опитахме да съберем в няколко страници направеното от нашия екип, разглеждайки въпроси на селекцията, храненето, технологията на отглеждане и профилактиката на птиците при хуманното им отглеждане, както и организацията на производството на яйца. Наблюденията и изследванията си направихме в кюстендилската фирма ЕТ „В. Георгиев-Валдис", в която се отглеждат кокошки носачки от породата LOHMANN BROWN CLASSIC", казват Дона и Денис.

С резултата си от състезанието те могат да станат студенти в Софийския университет -Биологичен и Филологичен факултет, в ЮЗУ-Благоевград, Химикотехнологичния и металургичен университет в София.

Дона Дудушка би предпочела молекулярна биология, ако използва тази оценка, но обмисля да кандидатства фармация. Денис Милчев се ориентира към биомениджмънт и устойчиво развитие.

Отличен 5,50 за двама ученици от ПГИМ, с проект "Всеки ден не е Великден - хуманният метод при отглеждане на птици"
netinfo