белезници
белезници / sxc.hu
Районна прокуратура Кюстендил постигна ефективно наказание за Генади К. на 28 г.от с.Лозно за извършено от него престъпление по чл.206 ал.1 от НК и по чл.197 ал.1 т.7 във вр.с чл.194 ал.1 вр.с чл.26 ал.1 вр.с чл.28 ал.1 от НК.
         На 08.07.2016 год. Генади К. отишъл в МБАЛ «Д-р Никола Василев» в гр.Кюстендил.  Потърсил приятелка на майка си, на която обяснил, че има спешна нужда от  телефон, за да се обади на свой познат. Тя му предоставила мобилният си телефон –марка «Самсунг» и той вместо да проведе разговор се отдалечил и не върнал телефона на собственичката.  След като изчакала края на деня и Генади К. не се върнал, нито донесъл обратно телефона, тя  подала сигнал в полицията.
На 28.07.2016г.  В.А. пристигнала в гр. Кюстендил като танцьор в група «Актавис»,за да участва  на сцена на площад  «Велбъжд». В.А. оставила чантата си на пейките при «Арката» и се отдалечила за няколко минути. По същото време на площад «Велбъжд» се намирал и Генади К. Той забелязал,че танцьорите оставят багажа си по пейките и решил да извърши кражба.  Когато В.А. се отдалечила,той взел чантата –малък сак с вещи и избягал в посока кв. «Изток». По пътя той отворил сака и видял, че в него има три мобилни телефона,  дамски портфейл, текстилно портмоне за гримове и сумата от 60 лв.  Генади К .взел парите и телефоните, а останалите вещи хвърлил в реката. Продължил към кв. »Изток», където продал мобилните телефони на различни лица.
На 02.08.2016 год. Генади К. се разхождал при паркинга в близост до градинката при Община Кюстендил. Около  13,00 ч. той срещнал   Н.С.Я., с когото се познавали.  Обвиняемият се насочил към св. Я., който побягнал, но Генади К. го настигнал, бръкнал в джобовете му и оттам без да получи никаква съпротива взел два мобилни телефона. Единия телефон хвърлил на земята, а другият взел за себе си. Пострадалият  подал сигнал в полицията и обяснил на пристигналите на място полицаи за случилото се. След извършените оперативно –издирвателни мероприятия Генади К. бил намерен и задържан  .
Общата стойност на отнетите вещи е 505.00 лв. Деянието е извършено от Г.З.К. в условията на повторност по смисъла на чл. 28, ал. 1 от НК, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.
В съдебно заседание е сключено споразумение между защитника на подсъдимия и Районна прокуратура Кюстендил. Съдът е одобрил предложеното споразумение и е наложил едно общо най-тежко наказание „лишаване от свобода“ в размер на 2 години, което Генади К.ще изтърпи при строг режим.
Сключеното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.