ОС-Кюстендил ще дебатира цената на минералната вода и връзки със Софийския университет и Гиватайм
ОС-Кюстендил ще дебатира цената на минералната вода и връзки със Софийския университет и Гиватайм / Дима Кирилова

Цената на минералната вода в Кюстендил, споразуменията за сътрудничество със Софийския университет за магистратура по журналистика и с община Гиватайм, Израел са част от темите в дневния ред на предстоящата сесия на Общински съвет-Кюстендил. Първа точка е приемане на Годишен план за развитие на социалните услуги в Община Кюстендил.

Общинските съветници Анна Алексиева и Йордан Беловодски внесоха докладна записка  за изменение и допълнение на Тарифа за определяне размера на таксите за водовземане от минерална вода на територията на община Кюстендил.В момента таксата е 1,50 лв. на куб.м. Предложението е цената за ползване на минерална вода да бъде разделена на три вида дейност. За санитарно-хигиенни цели в обществени бани - 0,20 лв. за куб.м, за балнеолечебна дейност, профилактика, рехабилитация, спорт и отдих - 0,50 лв. за куб.м и за всички останали обществени и промишлени геотермални инсталации - 1,00 лв. за куб.м.

10% от 23-те литра минерална вода дадена за ползване на Община Кюстендил е предвидена за 11-те обществени чешми.

Кметът Петър Паунов внася докладни и за предоставяне на средства за ремонт на черквите в селата Богослов и Преколница, за продажба на земеделски земи, ползване на дървесина от общински горски територии по предварително утвърден план, изграждане на детска площадка в кв. Герена, в близост до център Сияние. На сесията ще бъде предоставена информация за дейността и финансовите отчети на двете търговски дружества "Хигия" и "Дезинфекция, дезинсекция и деритизация".