/ ОИЦ-Кюстендил
Днес беше дадено началото на онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“, който се провежда в рамките на национална кампания на 27-те Областни информационни центрове. Целта на конкурса е да се провокира интересът и творческата изява, както и да бъде насърчено предприемачеството сред подрастващите.
 
Форум за предприемачеството в Кюстендил

От 15 април до 12 май ученици на възраст от 14 до 18 години от цялата страна могат да вземат участие в конкурса като създадат видео клип, в който по оригинален и интересен начин да представят своя бизнес идея.

Клипът трябва да бъде с продължителност до 2 мин. и максимална големина до 25 МВ. За участие в конкурса е необходимо видеоклипът да бъде изпратен на ОИЦ към създаденото за целта събитие във Фейсбук със заглавие: „Онлайн конкурс „Имам бизнес идея!“ - Кюстендил.
 
Силен интерес към възможности за финансиране на проекти на гражданския сектор

Определянето на победителите ще става единствено с харесвания във Фейсбук страницата на ОИЦ в периода 13 май – 23 май. Първите десет, събрали най-много харесвания ще получат спийкъри, а двамата участници, с най-много гласове сред  тези десет, ще посетят София Тех Парк на 1 юни, където ще участват в специално организирано събитие.
 
Повече информация за конкурса може да получите в офиса на ОИЦ, ул. „Патриарх Евтимий“ № 18 (сградата на читалище „Братство), на тел.: 078/52-02-12 или на Фейсбук страницата на центъра.
 
Мрежата от 27 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България провежда национална кампания за седма поредна година. Тази година инициатива е част от общоевропейската кампания „Европа в моя регион“ 2019 г.