Община Дупница с награда и гориво за планинските спасители
Община Дупница с награда и гориво за планинските спасители / Маргарита Петрова, Дарик Кюстендил

Община Дупница ще осигури гориво за отряда на Планинската спасителна служба - Дупница за цялата 2013-а година, обяви зам.- кметът Крум Милев. Той съобщи още, че спасителите ще ползват за тренировъчни акции базата на Самоковището, където ще имат възможност да подготвят и инвентар, необходим им за изключително спешни случаи.

"Чухме какви са проблемите на дупнишкия планински спасителен отряд. Това са хора доброволци, които денонощно са в готовност да се притекат на помощ, дали в планините или при пожарите в Дупница и околията. Винаги остават в сянка, а трудът им трябва да се оценява. Досега хората от ПСС-Дупница са се включвали при всяко едно потушаване на пожар, за което сме им благодарни", допълни Крум Милев. Припомням, че последната им акция беше преди дни на 7-те рилски езера, при която бяха спасени затрупани от лавина алпинисти.

Планинските спасители получиха от кмета на община Дупница Методи Чимев почетен плакет. Дупнишкият спасителен отряд отговаря за един от най- тежките райони в страната, той е четвъртият по големина отряд в България.

Припомням, че именно кучето на планинския спасител Иван Тушев, от отряда в Дупница откри трупа на Мирослава от Перник.