Община Дупница работи по проект за 800 000 лв.
Община Дупница работи по проект за 800 000 лв. / Дарик радио,архив

Община Дупница ще продължи да работи по голям социален проект в помощ на родители на деца с увреждане. Стойността на проекта е 800 000 лв., а реално дейностите ще започнат през месец май.
Община Дупница е с одобрен бюджет по проект „ Услуги за ранно детско развитие", който ще бъде своеобразно продължение на проекта за социално включване, финансиран от Световната банка и приключил на 31 декември 2015 година, съобщи Нина Александрова, специалист „Социални дейности" в община Дупница.
Проектът ще обхване деца до 7 годишна възраст, като се разкриват и допълнителни дейности, сред които и откриване на занимални за деца от 0 до 3 години, обясни Нина Алексадрова.
Центърът ще предоставя услуга на семейства, които имат нужда от психологическа, здравословна и дори юридическа помощ и ще бъде напълно безплатна.
Ще бъдат назначени 32 -ма специалисти педиатри, гинеколог, акушерка, стоматолог, социални работници, психолози, медиатори, детегледачки, специален педагог, медицински сестри, педагог, рехабилитатори. В края на април или началото на май ще бъдат обявени условията и критериите за участие в конкурса по обявените позиции. Проектът ще се изпълнява 24 месеца, след което ще стане делегирана от държавата дейност.