Областният управител ще помага на община Бобов дол да се справи с водния заем
Областният управител ще помага на община Бобов дол да се справи с водния заем / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Ангажимент за решаване на проблема с водния заем на община Бобов дол е поел областният управител Иван Каракашки. Той е разговарял с кмета на общината Кирил Станчев и зам.- кмета Детелина Борисова. Община Бобов дол плаща по 60 000 лв. на месец, за да изплаща водния заем, изтеглен в мандата на Йорданка Каленичкова. Водопроводът все още не е приет от РДНСК, каза областният управител. Общината има да връща още 2, 1 млн. лв.
„Ще се търси решение от републиканския бюджет. Общината връща заема за водопровода, а той се ползва от „Кюстендилска вода". Тези проблеми касаят и Закона за водите и ВиК асоциацията, която предстои да бъде свикана", коментира Иван Каракашки.
Над 10 бобовдолци посетиха приемната на областния управител през тази седмица в града. Поставени са проблеми с наводнени къщи в село Бабинска рака, липсата на питейна вода в горната част на кв. „Христо Ботев" в града. Майка е потърсила помощ за осигуряване на 500 лв. за генетични изследвания на болното си дете. Двама души са потърсили работа. Хора са се оплакали и от слабия сигнал на цифровата телевизия в част от село Голема Фуча.
Кметът на Бобов дол ще създаде комисия, за да провери проблема в село Бабинска река и ще предложи на Общинския съвет да отпусне средства за болното дете.