Никола Татарлиев пита с писмо: Кой сте вие, г- н Паунов
Никола Татарлиев пита с писмо: Кой сте вие, г- н Паунов / Влади Владимиров

Кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ Никола Татарлиев изпрати Отворено писмо до Дарик Нюз, адресирано до г- н Петър Паунов. В него се казва цитирам:

"Кой сте вие, г-н Паунов?

Г-н Паунов, в последните дни все по-често обвинявате своите опоненти в кметската надпревара, че си служат с „фалшификации и подмятания да излъжат хората". И тъй като истината е въпрос на факти, а не на гледна точка - особено на вашата, редно е да отговорите на няколко важни въпроса.

Защо при вашето присъствие в общината безработицата е нараснала повече от два пъти и сега е най-високата в област Кюстендил? Това е показателят за условията за бизнес, които сте предоставили като кмет. Освен това за последните 4 години в нашата община не е привлечен нито един инвеститор, а и се наредихме на 188-о място по усвоени средства от еврофондове. Защо администрацията е мудна и не функционира ефективно и както казват гражданите в нашата община - чака се с месеци за справка или удостоверение?

В същото време наложеният от вас начин на управление всява страх и поставя семейния, малкия и среден бизнес в подчинение от наредби и правилници, които не създават условия за бизнес, а са с разпоредителен и дори забранителен характер. Явно за вас създаването и поддържането на зависимости от позицията на поста ви е любим маниер на действие. За това и сега магазини, кафенета и павилиони са „украсени" от вашия лик.

Произвеждате и рекламирате шумно проекти, които не отговарят на изискванията и не минават заради фатални недоглеждания - това некомпетентност ли е или става въпрос за преднамерени действия? Обявяват се и обществени поръчки, изготвени така, че да не може да се разбере от кандидатите какъв е предметът на поръчката. Платени са пари по трансграничното сътрудничество, а резултати няма. А както знаем се плаща се за свършена работа.

Г-н Паунов, от вас разбрах, че са ви пречили и правителството на тройната коалиция, и кабинетът на ГЕРБ. Кабинет, който отблокира еврофондовете и изпълни проекта за водите в нашия град. Пречи ви това правителство, което предостави минералната вода на вас и вие отново я скрихте. За кого я пазите или ще я изтъргувате с договаряне под масата? Така както договорихте 6,5 млн. евро облигационен заем и направихте опит да похарчите същите пари с пряко договаряне за наша сметка - данъците нагоре с 20%, заложени сгради на общината за 14,5 млн. евро и още 2 млн. евро блокирани общински пари.          

Да, но на последната сесия Общинският съвет не прие актуализацията на бюджета и дълго надувания балон за лансирания от вас „здравен център" се спука. След година и половина заблуди стана ясно, че Военномедицинската академия не е сключвала никакви договори с община Кюстендил за каквото и да е участие в проекта за изграждане на Медико-балнеологичен център „Св. Иван Рилски" в града ни. Разумът победи, което обаче не ви освобождава от отговорност за действията ви.

Г-н Паунов, много обичате да споменавате и политическия морал. Но за какво точно говорите - нали именно вие отказвате да участвате в предизборната кампания на СДС за парламентарните избори през 2005 г., защото не сте водач на листата, нали вие напускате преди две години разсърден СДС, след като не ви избират за лидер, и веднага прегръщате идеята ЛИДЕР! Сега отново си преписвате да сте от СДС, а в същото време основателите му в региона се отрекоха от вас.

И още - в една поликлиника има клуб на ДПС. Това ли е цената да получите тяхната квота в секционната избирателна комисия? Това е вашият стил - безпринципни коалиции.

Казват, че сте юрист, а в същото време искахте да сложите камери в избирателните секции. И това ако не е правен абсурд и опит да се поставите над законите. Вие не сте над тях и това за пореден път трябва да ви стане ясно - най-малкото и поради категоричното мнение от ОИК и ЦИК. А за купуването на гласове - идете и питайте хората в кв.„Изток" кои две партии и коалиции предлагат купуване на гласове. И си припомнете какви бяха именно там резултатите от предишните избори.

Изградихте образ на корпоративен кмет. Създадохте едно некомпетентно, непрозрачно, неефективно и порочно управление. Общината обаче не ви е бащиния. В нея има граждани, а не ваши поданици. И те ще го покажат на изборите".

 

Никола Татарлиев, кандидат на ГЕРБ за кмет на община Кюстендил