Методи Чимев:Саботира се изпълнението на най-важния проект за Дупница
Методи Чимев:Саботира се изпълнението на най-важния проект за Дупница / Дарик радио,архив

„Днешното решение на Общински съвет-Дупница да отхвърли искането ми за заем от фонд „ФЛАГ" в размер до 500 000 лева е кулминацията на политическата наглост и безотговорност. Демонстрираха я съветниците от БСП, както и всички отсъстващи от всички представени в Общински съвет партии.
Проектът „Съвременно пространствено оформление и подобряване на зелена градска среда на централна зона на град Дупница" е най-важният европейски проект, който Общината реализира към този момент. Всички са наясно колко мащабен и стратегически е този проект, отнасящ се до благоустройството на един огромен периметър от града - жк „Дупница", жк „Развесена върба", района около Минчов площад, околните квартали с преасфалтирани улици, подменени и новоизградени тротоарни настилки, нови детски и спортни площадки, зони за отдих, зелени площи и т.н. И всичко това няма да си го отнеса вкъщи. То остава за хората с години напред.
Днешното гласуване означава, че това няма да се случи. Нещо повече. Рискът огромната зона, която е обект на ремонтните дейности да остане в сегашното си състояние на недовършени ремонти, е изключително голям с всички произтичащи от това негативни последствия за гражданите.
Провалът на този проект е на път да вкара община Дупница в изключително тежко финансово състояние. Какво имам предвид. До този момент, по проекта са разплатени над 2,5 млн. лева. Незавършването на проекта означава, че Община Дупница ще трябва да ги върне. Такива са правилата на Европа. Тези два милиона и половина лева не са на ГЕРБ, не са на БСП или на мен - те са събрани от данъците и таксите, които всички дупничани плащаме.Сега ще стане невъзможно да поддържаме уличната мрежа, да изпълняваме ангажиментите си към детските заведения, да подпомагаме културата и спорта и т.н. и т.н.Призовавам всички общински съветници - от БСП и отсъстващите, които също са избрани от народа да се явят пред гражданите на Дупница и да им обяснят причината, поради която спират ремонтните дейности по „Зелена градска среда" и оставят града от времето след бомбардировките" заяви кмета на община Дупница Методи Чимев.