мазилка падна върху кола
мазилка падна върху кола / Маргарита Петрова
Парче мазилка падна и нанесе щети на паркиран в близост автомобил. Къщата се намира на ул. “Николаевска” в Дупница, малко след края на пешеходната зона.
„Откъртилата се мазилка е на ъгъла над магазина за авточасти, където на тротоара има постоянен поток от хора, включително деца, майки с колички и инвалиди. Питам, ако това парче беше паднало върху човек?!?! Очаквам виновните собственици на къщата, както и община Дупница да поемат необходимата отговорност!“, казва възмутената собственичка на автомобила. Късмет е, че по време на инцидента там не са минавали хора.

Потърсихме за коментар общинска администрация. От там обясниха, че тази сутрин комисия е направила проверка. Района ще бъде маркиран с обозначителни ленти. На собствениците, тъй като са няколко, ще бъде връчено предписание за предприемане на мерки по обезопасяване на сградата от компрометираните участъци с подкужушие.
Собствениците трябва и да си направят отводнителен канал за водата, която изтича от климатиците. В случай, че не бъдат предприети дейности Общината ще осъществи премахването на опасните части, но за сметка на собствениците. Те ще бъдат и глобени допълниха от пресцентъра.
 
Дарик- Кюстендил