Лейдис клуб стана на 1 година, ще се бори с дискриминацията на жените
Лейдис клуб стана на 1 година, ще се бори с дискриминацията на жените / netinfo

Защита на жените от дискриминация ще осигурява "Лейдис клуб"- Кюстендил. Сдружението кандидатства съвместно с Юридическия факултет на университета в Кочани, Македония, по програмата за трансгранично сътрудничество между двете държави. Предвижда се създаването на офиси в двата града. Проектът е с подкрепата на община Кюстендил.

"Ще помагаме на дискриминираните жени, да познават правата си и да ги устояват. Ако за едно работно място кандидатстват мъж и жена, по- често се избира мъжа. Жените получават с 17, 4 % по- ниско заплащане от мъжете в ЕС", коментира адвокат Мая Шишкова.

"Лейдис клуб" отбеляза 1- та година от съществуването си, като отчете дейността си до момента и даде заявка за следващите си планове. 20- те дами, които членуват в клуба отчетоха като успех благотворителния бал, който организираха и учредиха със събраните средства 2 стипендии от по 2 000 лв. След конкурс из между 8 момичета бяха избрани 2, които вече са приети студентки.

"Лейдис клуб" стана на 1 година, ще се бори с дискриминацията на жените
netinfo

"Ще помогнем на Лили Шмидт и "Майчина любов" за коледната им благотворителна акция за събиране на дрехи за бедни и социално слаби хора. Ние сме от различни партии, но всяка от нас се е доказала в професията си и ни обединява това, което искаме да направим за децата и града ни", заяви д- р Маргарита Исталиянова.

"Лейдис клуб" помага на семействата на двама отлични ученици от 1- во ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", като им плаща наема за жилищата. И в двете семейства има безработни родители, допълни Ана Томова, директор на ОП "Пазари". Предстои организирането и на 2- ри Коледен благотворителен бал.

"Лейдис клуб" стана на 1 година, ще се бори с дискриминацията на жените
netinfo