Кюстендилци и поляци работят в помощ на хората с увреждания
Кюстендилци и поляци работят в помощ на хората с увреждания / netinfo

Продължават работата си по проект «Стартираме със СТАРТ» на Сдружение „Партньори - Кюстендил"- България и спортно сдружение за хора с увреждания „Старт"- Познан, Полша.
В периода до 12 октомври в Кюстендил се провеждат поредица от обучения, практически занимания и демонстрации, насочени към специалисти, работещи с хора с увреждания.

Кюстендилци и поляци работят в помощ на хората с увреждания
netinfo

Основни цели на проекта са подобряване качеството на живот на хора с увреждания и преодоляване на предразсъдъците и негативното отношение в обществото, повишаване на уменията за независим живот на възрастни хора с увреждания и повишаване на професионалните им умения, както и обмяна на добри практики и повишаване на капацитета на специалисти, работещи с хора с увреждания за осигуряване на по-добра медицинска и социална рехабилитация.
В момента в Кюстендил гостуват осем специалисти, представители на Сдружение „Старт", които са високо квалифицирани специалисти, с изключително богат опит в работата с хора с увреждания.
По време на визитата им в Кюстендил бе организирана среща с представители на спортните клубове в града и с председателя на българската параолимпийска асоциация. Бе засегната темата за доброволчеството, като част от полските специалисти имаха възможност да се срещнат с кюстендилски младежи и да им разкажат за своя опит в доброволчеството и за предимствата и уменията, които това им е дало.
Много интерактивни игри, практически демонстрации и онагледяване с видео-материали съпровожда работата на полските колеги.

Кюстендилци и поляци работят в помощ на хората с увреждания
netinfo