Кюстендил е най- студеният град, през най- студения януари от 1964 г.
Кюстендил е най- студеният град, през най- студения януари от 1964 г. / Дарик Нюз, архив

Кюстендил, за пореден път през януари е най- студеният град в България. Температурата измерена тази сутрин е минус 17 градуса, показват данните от сайта на НИМХ. -17 градуса са били измерени и във Видин, -16 в Кнежа и -15 в Драгоман.
Още преди да е приключил, този месец вече е ясно, това е най- студеният януари от 1964 г. насам. Средната температура за периода е минус 6 градуса, при обичайна средна температура за този месец 5 градуса, заяви синоптикът от "ТВ-МЕТ" Симеон Матев.
Най- ниската температура през януари е измерена в Кюстендил, където на 8 януари градусите паднаха до минус 26.
Жълт код заради очаквани ниски температури е въведен днес за Кюстендил и още 16 области в Западна и Централна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив, Пазарджик, Кюстендил, Перник, София-област и София-град.

Кюстендил е най студеният град през най студения януари от 1964 г
netinfo

Днес преди пладне над равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност, като подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпи след обяд. Трайна ще се задържи мъглата по река Дунав и на места в източните райони от Горнотракийската низина. Над планинските райони през целия ден ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла.


Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg