Красимир Руев гласува с преференция и за силна държава
Красимир Руев гласува с преференция и за силна държава / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Водачът на листата на коалиция от партии АБВ Красимир Руев гласува с преференция, за друг кандидат от листата . "Причината е, че не искам моето присъствие в парламента да е с личен глас, нещо като публичен конфликт на интереси. Ако съм в парламента, а в това съм убеден, нека да е резултат на доверието на избирателите, а не самия мене към мене си", коментира след като пусна бюлетина в Кюстендил Красимир Руев. Той гласува в секцията, разположена в социална трапезария "Лили Шмидт".
"Гласувам за преуспяваща нация, силна държава и достоен живот. Връщане на държавата на народа и създаване на такива условия на живот, които да внушат на всеки и на този, който държи своята съдба в ръцете си и на този, които разчита на държавата- социално слаби, пенсионери, болни хора, че държавата ни е справедлива", допълни Руев. 
На въпрос- Какво ще е първото нещо, което ще направи, ако стане депутат? Красимир Руев отговори: "Първо ще отида на работа в НС, на второ място ще се извиня на съпругата, защото това означава дълго отсъствие от семейството и на трето място ще прегледам всички законопроекти, внесени в предишния парламент или от Служебното правителство, и естествено аз бих се заел с проблемите на съдебната система и данъчното законодателство, като бивш съдия и като на адвокат. Това са сферите, в които считам, че съм квалифициран и мога да бъда полезен".

Избирателната активност в тази секция бе около 5%, към 09,00 ч.