Кметът Паунов с уверение от министерството- земеделските стопани ще получат парите си на 31 януари
Кметът Паунов с уверение от министерството- земеделските стопани ще получат парите си на 31 януари / Дарик- Кюстендил,архив

Министърът на земеделието, в оставка Десислава Танева е уведомила ръководството на Община Кюстендил, че средствата за кюстендилските производители са разпределени поименно от администрацията на Фонд „Земеделие" и на 31 януари 2017 г. ще бъдат предоставени на земеделските стопани от региона. Реакцията на министър Танева е следствие на запитване на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.
За проблем с изплащането на субсидиите за земеделските производители първи сигнализира общинският съветник Валери Йовев. Според първоначалната информация, плащането е трябвало да стане преди Коледа.
„В района има доста земеделски производители. Става въпрос за сума от порядъка на 3-4 млн. лв. Част от тези пари са за плащане на такси към общината, като например за наемите за общинските терени. Тези средства са необходими до края на януари", заяви Йовев и потърси съдействие от кмета на Кюстендил Петър Паунов.