Откриване на Център за социални услуги
Откриване на Център за социални услуги / netinfo
Кметът на община Кочериново, Иван Минков откри Център за социални услуги, изграден по проект „Подкрепа за достоен живот за лица в неравностойно положение”. Проектът е финансиран  по ОПРР на обща стойност 499 771, 91 лв. и с продължителност 22 месеца, считано от 01.10.2016 г. Изграждането на центъра е подкрепено и от община Кочериново, която със собствени средства финансира подмяната на дограмата на новоизградените помещения.
На откриването на центъра  присъстваха потребители на социалната услуга,  лични асистенти и домашни помощници, екипът на община Кочериново, работещ по проекта и партньора им, представител на фирмата, изградила центъра,  както и Председателят на общински съвет и общински съветници, служители от общинска администрация,  заинтересовани лица  и граждани. Отец Румен отслужи водосвет и молитва за здраве на потребителите и служителите на центъра.

Откриване на Център за социални услуги
netinfo


Новооткритият Център за социални услуги се помещава на партерен етаж в сградата на община Кочериново и е предназначен за хора, които имат нужда от помощ и подкрепа поради невъзможност или ограничения за самостоятелно справяне. В него те ще могат да получат специализирана медицинска, психологическа и социална помощ и подкрепа.

Откриване на Център за социални услуги
netinfo


Кметът на община Кочериново, Иван Минков приветства всички присъстващи и обеща да продължава да полага усилия за подобравяне и улесняване живота на хората в неравностойно положение и добави, че в рамките на проекта ще бъде закупено и специализирано  транспортно средство за хора с увреждания / микробус с платформа за инвалидни колички /, с което ще бъде улеснен достъпът до интегрирани услуги за хората с увреждания и хората с невъзможност за самообслужване не само от град Кочериново, но и от околните села.

Откриване на Център за социални услуги
netinfo

 

Откриване на Център за социални услуги
netinfo


 
Дарик- Кюстендил