Катрин Гинова е шампионка по таекуондо, общо 4 медала за Форс 1992
Катрин Гинова е шампионка по таекуондо, общо 4 медала за Форс 1992 / Влади Владимиров

Златен, сребърен и два бронзови медала спечелиха 4- та състезатели на таекуондо клуб "Форс"- Кюстендил, които участваха на републиканското първенство за мъже и жени в София.

Републиканска шампионка стана Катрин Гинова в категория 73 кг. Таня Стефанова е втора в категория 57 кг. "Тя има много тежка контузия в коляното от миналата година. Дълго време я лекува, но се обади седмица преди състезанието, иначе беше много добре подготвена", каза треньорът Красимир Стоименов. Той се класира трети при 68- килограмовите. "Жребият отреди двамата фаворити в категорията да бъдем в един поток. Допуснах грешка в директния двубой и загубих", допълни Стоименов.

Треньорът отличи за представянето му Димитър Диков, който спечели бронзов медал в категория 63 кг. Това е неговото първо участие при мъжете.

Има покана от бившият старши треньор на националния отбор- Валентин Трънски, за съвместни лагери с "Балкан"- Ботевград в Сърбия и Турция. Има предложение за Таня Стефанова и Красимир Стоименов да участват в професионалната лига в Турция. "Целта е да трупаме опит. Там има много добри състезатели, таекуондото е много развит спорт в Турция", коментира Красимир Стоименов. Той благодари на президентът на клуба Бисер Христов за организацията и условията, които създава за работа.

През месец април предстои републиканското първенство за деца и кадети, за което се подготвя голяма група от състезатели на "Форс 1992".