Каратеките от Мак Доналд бяха шафери на сватбата на треньорката си Диляна Владимирова
Каратеките от Мак Доналд бяха шафери на сватбата на треньорката си Диляна Владимирова / Диляна и Явор Владимирови

Старши треньорът на кюстендилския карате клуб "Мак Доналд", Диляна Владимирова е вече омъжена дама. Тя каза "ДА" на бившия национален състезател по карате и супершампион на България- Явор Владимиров. Кумове бяха приятелката на булката и съотборничка Кристина Ризова (която живее в Дубай) и Юлиан Велев ( който живее в Англия).


Младоженецът трябваше да премине през много препятствия, за да вземе булката и разбира се през 12- те шафери и шаферки, които бяха състезатели на "Мак Доналд".
Сватбеното тържество беше в столичен ресторант, а вричането във вярност пред Бог в черквата „Св. Троица", в кв. "Гео Милев". Присъстваха 200 гости, в това число приятели от Англия и Македония. С помощта на ансамбъл „Зевзеците" бяха спазени много от българските ритуали при вземане на кумовете, извеждането на булката и др. Кюстендилският талант Кристиян Янкулов изпълни няколко песни като поздрав към родителите и гостите.
Емоционален момент беше, когато свърши първият ни танц, шаферите- каратисти се бяха подредили в редица и се поклониха на треньорката си, след команда, както в залата по карате.


"Кумата беше подготвила изненада - видеоклип, който се прожектира на видеостена, с наши снимки от самото начало- от тренировки, състезания. Беше направено като приказка, която тя разказваше на гостите. На видеото бяха заснети едни от най-близките ни приятели, които разказваха истории с нас. Спазихме традициите и обичаите по време на сватбата, с разчупване на погачата ( разчупихме я поравно). Интересно беше захранването с тортата, направихме го по стара българска традиция - Захранване от кумово коляно. Кумата слага на коляното на кума чиния с парче от тортата и младоженците се навеждат за да си отхапят. Това се е правило, за да знае младото семейство, че пред кум се покланяш до колене", разказа пред Дарик щастливата булка Диляна Владимирова.


Една от най- добрите състезателки на КК "Мак Доналд", Мария Десислава Плачкова хвана букета на булката, а за жартиера й се пребори Марио Милчев- колега на младоженеца от университета.
Пример за подражание- Диляна и Явор бяха помолили гостите си, да не им купуват и подаряват цветя, а да пуснат предвидените за това средства в благотворителна кутия за Кристиян Гусийски от Благоевград- дете, за което се събират пари за лечение в чужбина.