Чуйте разказите на двама от очевидците доброволци и един спасителите в Осогово
96747
Чуйте разказите на двама от очевидците доброволци и един спасителите в Осогово
  • Чуйте разказите на двама от очевидците доброволци и един спасителите в Осогово
Ветеринарни лекари от Областна дирекция по безопасност по храните-Кюстендил ще направят проверка на място при изоставените от собственика коне, които бедстват на около 1800 м в Осоговската планина, на Бек бунар. След публикациите в медиите и снимките със стадото коне, много от които вече са умрели от глад или след атака от хищници, предстои проверка от контролния орган.

Създадена е организация за предвижването от Планинската спасителна служба, като единствения достъп до животните е с моторни шейни. И днес спасители и доброволци ще занесат храна на конете.
 
 

Истински ХОРА!!!

Публикувахте от Elica Dimitrova в 25 март 2018 г.

“Толкова трупове, макар и на животни, наистина не съм виждал на едно место. Те са много слаби от глада. Снегът е дълбок и на този етап няма как да бъдат свалени в по-ниската част от планината, където да могат да се възстановят, надяваме се”, каза за Дарик председателят на Туристическо дружество и един спасителите Осогово Христо Абаджиев.

Името на собственика ще обявим официално, след като бъде назован от Областна дирекция по безопасност на храните, които ще проверят днес чиповете на конете.
 
Дарик- Кюстендил