/ МВР
Иззеха голямо количество канабис и боеприпаси в Кюстендилско, съобщиха от полицията.

МВР

Специализираната операция, ръководена от началника на сектор „Криминална полиция“ в ОД на МВР, бе осъществена от служителите на сектора и колегите им от Районно управление-Дупница на територията на село Крайници.

10 години затвор за македонски гражданин, пренесъл през границата марихуана

При проведено претърсване в имота на 56-годишен местен жител е открита  оранжерия с 96 саксии отгледан разсад канабис, а в двора - 95 растения канабис, надхвърлящи височина от 3 метра.

МВР

В къщата полицаите намерили още опакована суха листна маса и сортирани съцветия, растения - оставени на скара за сушене. Имало и множество приспособления за отглеждането им - лампи, вентилатори, включително центрофуга, както и за сортиране. Общото количество на иззетата дрога е над 20  кг. 

МВР

В хода на претърсването в сградата са открити и иззети незаконно притежавано оръжие и боеприпаси - пушка и боен пистолет, 59 патрона различен калибър. Собственикът на имота е задържан.

МВР

Той е известен на полицията с противозаконни деяния, осъждан е. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава под прякото наблюдение на прокурор.