Община Дупница
Община Дупница / netinfo
Събитията в културния календар на община Дупница за месец февруари са посветени на няколко празника, сред които Трифон Зарезан и Св. Валентин, както и отбелязване на 145 години от обесването на Васил Левски.
На 1 февруари от 17.30 часа в галерия „Околийска къща“ ще бъде открита традиционната изложба „Приятели“. Това ще бъде нейното 15-то издание, ще се включат творци от Дупница, Кюстендил, Благоевград, Перник и София. 
В изложбата ще бъдат показани и творби на Андрей Севдин, по чиято идея е организирана тази регионална изложба. 
Също на 1 февруари, но в с. Баланово ще се проведе конкурс за най-добро вино. На 6 февруари в НЧ „Зора“ децата ще могат да научат повече за опасностите във виртуалното пространство и как да се предпазят от тях. Срещата се организира в международния ден за безопасен интернет.
Няколко събития са предвидени за 14 февруари – НЧ „Зора“ организира вечер, посветена на любовта и виното с музика и стихове, с участието на самодейци от читалището, НЧ „П. Яворов“ ще проведе среща с поети от Дупница, ще бъдат четени и стихове на Яворов, като така читалището ще отбележи 140 години от рождението на поета. В същия ден на дупнишка сцена гостува театър Търговище с „Анна от другата страна“. По повод 145 години от обесването на Васил Левски НЧ „Христо Ботев“ Дупница ще проведе конкурс за есе за ученици в 7 клас, ще бъде прожектиран и филма за Левски на режисьора Искрен Красимиров.
На самия ден, 19 февруари ще се проведе шествие и поклонение пред паметника на Апостола. Организатори са община Дупница, съвестно с „Патриоти Дупница“.
На 23 февруари от 18 часа в салона на театъра е предвиден благотворителен концерт в подкрепа на Калоян Александров.
На 24 февруари е традиционната конска кушия за Тодоровден в с. Бистрица, а на 28 фервруари от 18 часа в салона на театъра е празничния концерт на ФТА „Актавис“ посветен на 140 от освобождението на България.