Изложби и концерти за празника на Дупница
Изложби и концерти за празника на Дупница / netinfo

4-дневна празнична програма подготвят от община Дупница за празника на града. На 15 октомври в Дупница ще отбележат световния ден на ходенето с маршрут пл. Свобода - градската градина в 11 часа. В 18 часа е откриването на седмото издание на фестивала на мъжките хорове „Св. Иван Рилски".

На 17 октомври от 19 часа е премиерата на двете постановки на ОбДТ „Невена Коканова"- „Машинописци" и „Тигър". 18 октомври е обявен за ден на поклонение и почит пред героите на Дупница, ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча на опълченците. В 17.30 часа пък ще бъде открита изложба на Владимир Шунев и Александър Янакиев, в галерия „Околийска къща".

Празничният за Дупница 19 октомври ще започне в 10 часа, като в този ден ще гостува пътуващото читалище „Бащино огнище". Предвиден е урок по гайда и прожекция на патриотичен рецитал. В 10 часа ще започне тържествената сесия на ОбС, а в 10.30 часа водосвет за здраве, който ще бъде извършен на пл. „Свобода". В 11 часа на централният площад изложба ще подреди скулптора Радослав Киров, тогава започва и празничният концерт, в който ще участват самодейни състави от община Дупница. Вечерта в 19 часа е концерта на Николина Чакърдъкова. Входът за всички мероприятия е свободен.