Гостуване в Дарик
Гостуване в Дарик / Влади Владимиров
Илиян Стоянов за проекта ФК Стоянов
96103
Илиян Стоянов за проекта ФК Стоянов
  • Илиян Стоянов за проекта ФК Стоянов
Илиян Стоянов- Коловати призова чрез Дарик, родителите на децата трениращи футбол, да не се поддават на манипулации.
 
“Във вашата медия излезе позиция от името на ФК “Велбъжд”, че децата до края на сезона няма да играят официални мачове. Това са опити за манипулации към родителите. Децата, които пожелаят да тренират във ФК “Кюстендил” ще имат много контроли и участия в турнири в цяла България, да няма да имат официални мачове от първенствата на БФС, до края на това първенство.

Датите за мачове ще бъдат запълнени със сигурност. Разбирам, че ще има много удари под кръста, но ние си следваме нашата цел. До май месец децата са във ФК “Кюстендил”, редовен член на БФС и май месец се прави нов УС с чисти, прозрачни хора и от София, 7 човека. Името се сменя на ФК “Стоянов” и от лятото започваме да си работим на чисто”, заяви в интервюто Илиян Стоянов.

ФК Велбъжд с позиция, цитирам: "с цел да не се подведат деца и родители". Анатоли Бачовски поема мъжкия отбор 

Той допълни, че плановете са да има юноши старша, юноши младша, деца, подготвителни групи и от сезон 2018/ 2019 те да играят от името на ФК “Стоянов”, в първенствата и турнирите на БФС.
 
Треньорите, които ще работят в школата са- Красимир Петков, Кирил Мицов, Мартин Йорданов и Николай Наков.
 
“Толкова амбицирани момчета не съм виждал и такова желание за промяна. И 4- та имат бъдеще за развитие като треньори, огромно желание. Говорихме за начина, по който ще работят, по двама треньори ще има на тренировка, плюс Красимир Петков с тренировка за вратарите, задължително.

Трябва да се види промяна още от сега, разбира се малко по малко, не става с вълшебна пръчка. Треньорите ще бъдат следващата седмица за 2 дни на семинар в НСА с италиански специалисти. След това ще се опитам да им организирам едно отиване до школата на “Партизан”, Белград, която е една от водещите в Европа. Ще има и за в бъдеще обучения. Зарадвах им се много, много амбицирани момчета, които желаят промяна в кюстендилския футбол”, коментира Илиян Стоянов.
 
Коловати изрази надежда, че школата ще получи съдействие от общината и ще ползва по график базата на двата стадиона.
“Това е за децата, без значение дали ще играят официални мачове. Те ще си имат редовен тренировъчен процес, ще си имат мачове”, каза Стоянов.

Илиян Стоянов прави нов футболен клуб в Кюстендил, с проект и за нова тренировъчна база 

Той отговори на въпрос на Дарик и за това ще има ли спонсори школата, изобщо новия клуб?

“Има преговори, има доста хора, които ще помогнат, от Кюстендил, от София мой приятели и от Япония фирми ще помагат, но искат да помагат на хора с чисто съзнание, да е всичко открито, обществото да го знае за какво става на въпрос, да не е всичко покрито и да не се знае.

Нормално е, ако някой дава пари, да знае къде отиват, дали ще е в база, екипировка. Ако ние ги лъжем тези спонсори, нормално е да не дават пари. Искам да е всичко прозрачно. Не е проблем и родител да влезе в УС и да знае за какво става въпрос, за знае къде отиват парите и как се борави с тях. Това е идеята да е всичко прозрачно.
 
 Аз не съм дошъл тука да крада пари. Искам да направя нещо за Кюстендил. Толкова дълго време не се е правило нищо, толкова дълго време е съсипано всичко. Аз сега идвам с чисти намерения, да направя нещо и виждате какво става, пречи се.

Аз съм Илиян Стоянов. Моето име съм си го градил с години, като футболисти и като личност, и винаги съм се стремял да бъда- Илиян Стоянов. Нито съм измамник, нито съм престъпник. Благодаря”, заключи Илиян Стоянов пред Дарик.
 
Дарик- Кюстендил