Главният секретар на СДС Илия Лазаров: Дупница винаги е била един от най-активните региони в България

Дупница
Дупница
Гост на 22-рата годишнина от дупнишките барикади беше главният секретар на СДС Илия Лазаров, който каза, че за него е удоволствие да бъде тук след толкова години.
„Дупница винаги е била един от най-активните региони в България още от началото на демокрацията и е допринесла много за промените. Дупнишките барикади в начарото на февруари 1997г. изиграха сериозна роля за това, да имаме истинска промяна, за да не угасне пламъка”, каза Лазаров
“Много хора не знаят, не само че тогава имаше хиперинфлация, но нямаше и хляб, защото зърното на България беше изнесено. Дупница е символ на промяната и е редно да увековечите това с един паметник на мястото на барикадите. Ще участвам в дарителската кампания за него”, допълни още той.
Лазаров коментира и предстоящите европейски избори, като заяви, че СДС преговаря с две големи формации „Демократична България”, както и с ВМРО и НФСБ.
“ Мисията на СДС е отново да стане водеща политическа сила в дясното пространство и ще стане. В Дупница програма минимум е да останем трета политическа сила”, заяви регионалният лидер на СДС и представител на Югозапада в НИС Костадин Костадинов.
Иначе Илия Лазаров посочи, че СДС има сериозно присъствие в страната с над 200 общински съветници и двама областни кметове. Като успешен кмет беше посочен кюстендилският градоначалник Петър Паунов, който сините ще издигнат на вота през есента.